Via Crucis del Sant Crist de Sant Francesc

La Germandat de la Puríssima Sant de Nostre Senyor Jesucrist, coneguda popularment com a Germandat del Sant Crist de Sant Francesc, es reorganitza l’any 2003, i no gaire més tard amb l’esperit de formar part activa dins de la Setmana Santa de la ciutat, decideix treure al carrer el Via Crucis dels Divendres Sant al matí, que fins llavors es realitzava a l’interior de les diferents parròquies de la ciutat.

És llavors quan la Germandat prendrà un fort caire participatiu i el seu nombre de germans s’ampliarà. Aquest Via Crucis va ser anomenat, Via Crucis Interparroquial, ja que uneix la Parròquia de la Mare de Déu del Lledó i la Parròquia de Sant Joan.

A més, cal remarcar que des del primer any s’ha comptat amb la presència de l’Arquebisbe de Tarragona.

El Via Crucis comença puntualment a les 9 del matí del Divendres Sant des del Santuari de la Mare de Déu del Lladó, actual seu de la Germandat i lloc on es venera la imatge titular de l’entitat. El seguici es encapçalat pels Armats de Valls; la bandera de la Germandat que organitza l’acte; els germans amb vesta de les diferents Confraries i Germandats; els germans amb vesta de la Germandat de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist; la imatge del Sant Crist de Sant Francesc; la clerecia; i el poble fidel.

Seguint l’essència de la nostra Setmana Santa, és un Via Crucis que es desenvolupa en silenci, aquest només es trencat pel pas dels Armats, i per la lectura i els cants de les diferents estacions del recorregut. Cal posar en relleu que és un dels actes més concorreguts de la Setmana Santa vallenca.