Armats de Valls

L’actual grup d’Armats de Valls va néixer amb la represa de la processó de la Setmana Santa a la capital de l’Alt Camp l’any 2003. Una incipient Agrupació de Confrares i Germandats de la Setmana Santa va entaular converses amb el mestre artesà Ramon Boix, de Girona, al qual van adquirir les primeres vestimentes dels armats. També, a través de la premsa, es féu una campanya per tal de poder configurar la tropa, i així començar a preparar els assajos. Aquell any, a banda de participar en la represa de la processó de Divendres Sant, el grup d’Armats va participar, ja de manera oficial, en la Trobada d’Armats de la Pobla de Mafumet.
L’any 2004, amb certes millores, especialment, en els elements que decoren els armats, es participà en la 12a Trobada d’Armats del Pla de Santa Maria i també en la Trobada d’Armats de Catalunya celebrada a Mataró.

L’any 2005 els Armats del Gremi de Marejants de Tarragona van apadrinar el grup d’Armats de Valls. L’any 2006 van participar a Montferri amb motiu de les festes de la Mare de Déu de Montserrat.

L’any 2007 van participar en la III Trobada d’Armats de Catalunya celebrada a la ciutat de Lleida. L’any 2009 van participar en el Vot del Poble al Sant Crist del Pont d’Armentera.

Cada any els armats participen en el Via Crucis de l’Agrupació, també en el Via Crucis Interparroquial, en els actes de la germandat de Lepant i el Divendres Sant realitzen la guàrdia del Sant Sepulcre per arribar a les deu de la nit a l’acte més important, que és la processó de l’Art i Silenci que se celebra a Valls.

L’any 2009 van ser els organitzadors de la represa de la Trobada d’Armats de les Comarques Tarragonines i van celebrar-ne la tretzena edició, en la qual prengueren part un total de disset agrupacions.

El 2010 van participar en la Trobada d’Armats de l’Arboç; el 2011, en la Trobada d’Armats de Flix; el 2012, en la Trobada d’Armats del Vendrell; el 2013, en la Trobada d’Armats de l’Espluga de Francolí; i el 2014, en la Trobada d’Armats de Puigpelat.

En total, l’Agrupació d’Armats de Valls està integrada per quaranta-vuit membres.