L’acte institucional i la presentació de l’opuscle enceten la programació de la Setmana Santa

La sala de plens de l’ajuntament de Valls va acollir el proppassat divendres, dia 22 de març, al vespre l’acte institucional, presentació de l’opuscle i cartell de Setmana Santa. L’acte va comptar amb mossèn Joan Àguila, consiliari de l’Agrupació de Confraries i Germandats de la Setmana Santa a Valls; Carles Grau, president de l’entitat; Marc Ayala, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Valls; Miquel Ugal, responsable del pregó d’enguany, i Pol Montserrat, membre de la junta de l’Agrupació.

L’acte va començar amb el lliurament dels premis de l’11è Concurs de Dibuix, que enguany van ser per a: Lucia Estepa, de segon de primària de l’Eladi Homs, que va guanyar el primer premi, i Anna Vaquer, de segon de primària del Claret, el segon. Nil Amat, de quart del Claret, va guanyar el primer premi, i Lina Ghabbourd, de quart de l’Eladi Homs, el segon. Michèle Ponce, de sisè del Cor de Maria, va guanyar el primer premi, i Ainoa Verges, de cinquè del Claret, el segon. I Sílvia Plana, de segon d’ESO del Claret, va guanyar el primer premi, i Pau Güell, de segon d’ESO del Claret, el segon.

D’altra banda, Miquel Ugal Pinent, primer president de l’Agrupació, fou el pregoner d’enguany, i va recordar com eren les seves vivències de la Setmana Santa i com fou la represa després de 23 anys sense processó a Valls i les primeres reunions amb l’Associació de Veïns per engegar aquesta iniciativa.
D’altra banda, la novetat de l’acte d’enguany fou el lliurament de la nova medalla de l’Agrupació als expresidents de l’Agrupació: Miquel Ugal, Francesc Manresa, Josep Maria Solé, Francesc Fàbregas i Jordi Peris.

Posteriorment, Pol Monserrat, membre de la junta de l’Agrupació, va enumerar els actes del programa, que es perllongarà fins al 19 d’abril amb la celebració de la processó del Sant Enterrament. Els primers actes de la Setmana Santa vallenca seran avui, divendres, dia 29 de març, amb la conferència “L’Escola del Treball” a càrrec de Francesc Murillo al Centre de Lectura, a dos quarts de 8 del vespre. El dia 5 d’abril, missa solemne de celebració del 70è aniversari del misteri de la Crucifixió de Jesús presidida per l’arquebisbe Mons. Jaume Pujol. El dia 12 d’abril, pregó-concert amb Qvuinta Essencia a l’església de Sant Joan a les 8 del vespre. El 14 d’abril a les 8 del vespre hi haurà el viacrucis de les confraries i germandats de Diumenge de Rams. El dia 16 d’abril, al Teatre Principal es presentarà del llibre de fotografies 5+5 Imatges. Anys 2003-2012, de Francesc Roca, i es presentarà i s’estrenarà Suite Verista, de Carmina Solé.