Francesc Roca repassa deu anys de la processó en imatges

El Teatre Principal de Valls va acollir dimarts passat, dia 16 d’abril, al vespre la presentació del llibre de fotografies 5+5 Imatges. Anys 2003-2012 de l’autor Francesc Roca Mateu, que compté gairebé 400 fotografies realitzades durant el periode comprès entre els anys 2003 i el 2012, els deu primers anys de la represa de la processó del Divendres Sant.

L’acte va comptar amb la presència d’Òscar Peris, delegat del govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona; Carles Grau, president de l’Agrupació de Confraries i Germandats de Valls, i Francesc Fàbregas, editor de La Torratxa. L’esmentat llibre compta amb el pròleg de Josep Maria Figueres, historiador i professor d’història del periodisme català, text de Josep Batet i il·lustracions de Carme Roca.

Després d’una breu intervenció de Carles Grau va intervenir Francesc Fàbregas, que va destacar que era el segon llibre publicat per l’Agrupació. També va recordar els inicis de la Setmana Santa vallenca i les primeres dificultats de les confraries i germandats, la recuperació del grup dels Armats, la trobada de tambors i el concurs de dibuix escolar. A continuació va arribar el torn de Joan Gasull, que en una primera part de la seva intervenció, va repassar la trajectòria de Francesc Roca com a fotògraf al llarg d’aquests anys.

‘Suite Verista’
Després de la presentació del llibre, en el mateix escenari, es va presentar i estrenar la partitura Suite Verista, de Carmina Solé i Soler. Es tracta d’una suite per a piano oferta per l’autora a l’Agrupació de Confraries i Germandats vallenca i interpretada per Medir Bonachi.

La partitura consta de tres parts diferenciades: “Sense oblit”, “Absència” i “El retorn”. Totes són peces per interpretar a piano, d’una duració d’uns onze minuts. La primera part de la partitura explica la seva etapa de joventut; la segona, els anys que no es va celebrar la processó, i la tercera i última n’és el retorn.