Jordi Peris
President de l’Agrupacio de Germandats i Confraries de Valls


Valls es prepara per viure la Setmana Santa i una vegada més som referent d’una tradició que s’ha convertit en un dels símbols d’identitat de la nostra ciutat. Segons diu el Costumari català de Joan Amades, la tradició de les processons a Catalunya es remunta a finals del segle XVII, i “a Valls processons, coques i aufersons”.

Tot i que la cerimònia de la processó és gairebé sempre la mateixa, l’emoció i les vivències cada any són diferents. La nostra Setmana Santa, que enguany celebra quinze anys des de la seva represa, és única i alhora una fita molt especial.

Us felicito i us encoratjo a continuar millorant. Valls està preparat i vosaltres també per fer-nos viure la setmana més esperada, la que sempre és canviant i a la vegada immutable.

Al llarg d’aquests dies la ciutat llueix i respira emoció i recolliment. Els vallencs constituïm les essències i valors més importants de la nostra Setmana Santa. No serà una festa que se celebri de manera tancada a l’interior de les esglésies, sinó que la seva escenografia es farà present arreu dels carrers i places, i en els costums i tradicions de la seva gent.

Vull felicitar i agrair la tasca de l’Agrupació de Germandats i Confraries de Valls, ja que sense ella això no seria possible.

Animeu-vos mútuament a participar dels actes d’aquests dies, donant testimoni del que som i creiem.

Bona Setmana Santa i millor Pasqua de Resurrecció.