Albert Batet i Canadell
Alcalde de Valls

Pocs esdeveniments aglutinen tants vallencs i vallenques com el conjunt d’actes de la nostra Setmana Santa i, entre aquests, de la tradicional processó de Divendres Sant. Representa tot un esforç d’organització i en totes les activitats hi conflueix el sentiment i l’empenta dels integrants de les diferents germandats i confraries i dels que integren l’Agrupació que les aglutina a totes.

El lema “Art i silenci” amb què la ciutat va recuperar la històrica processó posa en relleu i en valor la seva singularitat, la devoció i el respecte que els vallencs sentim per les nostres tradicions més arrelades, així com la il·lusió amb què mostrem i recuperem un patrimoni artístic tan esplèndid com el dels passos de la Setmana Santa. Per això mateix, cada cop són més els que visiten la nostra ciutat en aquesta jornada, atrets per la forta personalitat del nostre Divendres Sant, així com per la bellesa de l’art religiós dels passos.

En tot aquest temps, a més, les confraries i germandats i l’Agrupació en el seu conjunt han ampliat les activitats de la Setmana Santa, mantenint un magnífic equilibri entre tradició i, alhora, innovació i capacitat per introduir noves propostes que facin encara més atractives les celebracions. És aquesta una excel·lent combinació per transmetre d’avis a pares i de pares a fills, en definitiva, a les noves generacions de vallencs i vallenques, una part de la nostra història i del pòsit de cultura i tradicions que, entre molts altres aspectes, ens defineixen com a ciutat.

Des d’aquestes línies vull agrair l’esforç i la capacitat de treball que demostreu tots els membres de les confraries i germandats, i de manera destacada els representants de totes i cadascuna d’elles per mantenir viva la flama d’aquesta celebració.