Processó del Sant Crist de Lepant

L’any 2003 la Germandat del Sant Crist de Lepant i la Mare de Déu del Roser es reorganitza. Els primers anys la Germandat va comptar amb pocs integrants, però poc a poc aquest número de germans va anar augmentant. L’any 2006, l’entitat complirà un dels seus grans somnis que serà el de portar el misteri a espatlles, i també, conseqüentment la creació de la banda.

El mateix any 2006, amb la finalitat de col·laborar activament amb el gruix d’activitats de la Setmana Santa vallenca van organitzar la Processó del Sant Crist de Lepant, la qual es celebra cada any el Dissabte de Passió al vespre. Als primers anys, l’acte va prendre un caire benèfic, portant el pas del Sant Crist de Lepant als diferents centres geriàtrics de la ciutat, apropant la Setmana Santa a aquelles persones amb dificultats per culpa de l’edat que es troben internes en aquests centres. L’activitat va ser rebuda molt positivament, per aquest motiu els pròxims anys es va instituir com una processó més de la Setmana Santa de Valls, resseguint un recorregut pel casc històric de Valls.

La Processó surt a la tarda del Dissabte de Passió des de l’Església de la Mare de Déu del Carme, ressegueix diferents carrers del casc històric fins arribar a la Capella de la Mare de Déu del Roser, ubicada al mig del carrer de la Cort, lloc on la Germandat hi té la seu. És allí on el pas hi fa parada i on el consiliari realitza una breu pregaria. A la Processó hi participen els Armats de Valls; els germans i germanes de la Germandat; el pas Ecce Mater Tua, conegut com a pas del Sant Crist de Lepant, portat a espatlles; la Banda de la Germandat; i Germandats i Confraries convidades d’altres Setmanes Santes de l’entorn.